2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler Svart Farfetch Elgrå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9

lgmR5Qw54K
2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler - Svart Farfetch El-grå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9

produktdetaljer

materiale:
bomull
farge:
neger
stemplet:
skrive ut
størrelse:
dimensjonert [> 48]
dimensjonert [> 48]
dimensjonert [> 48]
XXL [46-48]

Les Hommes Urban chaqueta bomber con motivo de flechas - NegroChaqueta bomber con motivo de flechas en mezcla de algodón de color negro y blanco de LES HOMMES URBAN con manga larga, dobladillo y puños de canalé y cierre con cremallera en la parte delantera.

2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler - Svart Farfetch El-grå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9 2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler - Svart Farfetch El-grå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9 2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler - Svart Farfetch El-grå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9 2014 for salg gratis frakt eksklusive Les Hommes Urban Bomber Jakke I Anledning Av Piler - Svart Farfetch El-grå rabatt nytt profesjonell billig online cchonUa9
Grunnleggende Shirt Las Vegas utforske for salg 6Skhq0A
settings font
billig salg bilder kjøpe billig amazon Arkk Copenhagen Sko I Rosa Raven 20 Fg ywO3hgDaR
Versus Skjorte Med Logo Hvit Farfetch ren og klassisk salg avtaler for fint bla juIparDG
Politikk Politikk
Kontakt oss Kontakt oss
Internweb Internweb
Flate Chinos salg 21lN8vJ2nc

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre leseropplevelse. Milliardærer Vadmel Bukser Blå Farfetch Elsvart tappesteder DbfLJUN

Stone Island Pantalones Spøkelse Stykke Azul Farfetch Elneger Manchester online billig footlocker gratis frakt real ny billig online alle årstider tilgjengelige 1S9qqza
Drkshdw Av Rick Owens Cazadora Vaquera utløp beste salg d1QP0q03
» klaring bla pålitelig billig pris Philipp Plein Shorts Vaqueros klaring for salg G9EUDdw
» Gieves amp; Hawkes Vattert Jakke Blå Farfetch Elsvart mållinja billig pris billige salg priser billige sneakernews YnWMINe
» Flerspråklige barn i barnehagen

Flerspråklige barn i barnehagen

"Skriv en bloggpost der du reflekterer over hva slags aktiviteter og arbeidsmåter du kan bruke for å stimulere språkutviklinga til flerspråklige barn på en systematisk måte i barnehagehverdagen".

(Bilde er hentet fra forskningsradet.no)

I alle barnehagene jeg har vært i, både innen jobb og i praksis, har det vært flerspråklige barn. Det er utrolig spennende, og det er gøy å se hvordan språket deres utvikler seg etterhvert som tiden går. Som førskolelærer har jeg et stort ansvar når det gjelder flerspråklige barn - jeg vil gi dem et godt utgangspunkt for at de skal tilegne seg godt norsk og få et bredt ordforråd.

Det er vanskelig å definere hva som er barnets morsmål. Hva om du lærer 3 språk fra fødselen av, hva er da ditt morsmål? Er det det språket du lærer fra fødselen av? Hvilket språk identifiserer du deg med? Hvilket land er du fra, er det det som regnes for morsmålet? Hvilket språk snakker du mest? Det er ikke enkelt å definere hva som er morsmålet ditt, og etter å ha lest boken "Lær meg norsk før skolestart" av Margareth Sandvik og Marit Spurkland ble jeg egentlig ikke så mye klokere da det var så mange faktorer som spiller inn når det er snakk om hvilket språk som er morsmålet.Men det ser ut som at Sandvik og Spurkland (2012) støtter seg på definisjonen som sier at hvis barnet snakker to eller flere språk fra fødselen, så er morsmålet deres tospråklig eller flerspråklig.

Det er mye å tenke på når det gjelder flerspråklige barn.. Hva er førstespråk? Andrespråk? Minoritetsspråk? Majoritetspråk? Suksessivt tospråklige? Simultan tospråklighet? Subtraktiv tospråklighet?Dette er spørsmål jeg mener en førskolelærer bør ha kunnskaper om.

Førstespråket er altså det språket du først tilegner deg og andrespråket blir jo da det språket du lærer deg etter førstespråket.Andrespråket blir, sannsynligvis, majoritetsspråket, som er det språket som snakkes i storsamfunnet. Altså norsk i vårt tilfelle. Da blir jo dermed førstespråket minoritetsspråket.Når barna skal tilegne seg norsk er det foregår det på ulike måter, og det er da mange faktorer som spiller inn her. Når flyttet barnet til Norge? Når startet barnet i barnehagen? Er morsmålet godt utviklet? Er barnet flerspråklig?

Noen barn har allerede utviklet et morsmål de lærer andrespråket, da er barnet suksessivt tospråklige. Andre barn er simultant tospråklige, som vil si at barnet møter begge språkene samtidig. Det kan ofte skyldes at barnet har foreldre med to forskjellige morsmål, for eksempel en med majoritetsspråket og en med minoritetsspråket.Subtraktiv tospråklighet kan også oppstå, det vil si at andrespråket barnet tilegner seg går på bekostning av morsmålet (Sandvik, Spurkland:2012:44).

Som førskolelærer har jeg et stort ansvar - og et av ansvarsområdene ligger på å stimulere språkutviklingen av flerspråklige barn i barnehagen. Det er mange ulike aktiviteter og arbeidsområdet en kan bruke, og jeg vil her reflektere litt rundt det nå. Dette er eksempler jeg har vært med på selv både i praksis og i jobb.

En viktig del av arbeidet med flerspråklige og språkutvikling tenker jeg er å bli godt kjent med barnet. Hva liker barnet å gjøre? Bygg videre på noe barnet er kjent med og liker, det vil gjerne gjøre språkutviklingen litt lettere. Og ikke minst; la barnet bli trygg på deg. Men det er jo helt klart en vesentlig del av det å arbeide i barnehagen.

- Camilla

-

Hverdagssamtalen:

Logg inn / Registrer deg

dager

timer

Keramisk Coating har eksistert i noe tid, men har i det siste blitt mer og mer populært ikke bare blantoss «vanlige folk» som vil ha enkelt vedlikehold, men også hos detailere og entusiaster som ønsker lanvarig glans og vannavvisende effekt. Det går under flere navn som flytende glass, nano-glass, nano-coating, kvarts ellerkun coating.

I hovedsak er det 2 typer keramisk coating: 1) Kvarts Silan og 2) Silisiumdioksyd. Den førstnevnte er dyrere fordi produksjonsprosessen er mer omfattende, men gir en meget holdbar og ekstra glansfull beskyttelse. Den sistnevnte er mindre holdbar og derfor mindre kostbar enn kvarts silan coating. Den sistnevnte er også lettere å legge, uten at man får «penselstrøk», så her forkaster ikke det ene det andre umiddelbart. (Kommer tilbake til dette).

Når coatingkommer i kontakt med lakk, vil det danne seg en hardt, slitesterk og semi-permanent hinneover klarlakken.Mange av disse produktene, for eksempel Geox Booty butikkens tilbud billig lav pris utløp orden t6R2Us
, er laget for å bli brukt på en rekke overflater som lakk, glass og felg. Mens andre lages med forskjellig hardhet tilpasset underlaget som f.eks. billig butikk rabatt fra Kina H Skjønnhet Og Ungdom Crew Hals Genser Gris Farfetch Elgris jOEzUvvjV
som har spesialtilpasset coating for lakk, en annen for felger og en spesialtilpasset plastdetaljer.

Når man skal legge coating, starter det alltid med grundig forarbeide og forberedelse av de overflater man skal legge coating på. Du må sørge for at overflaten er 100% fri for smuss, uten swirls eller riper og at det ikke ligger igjen oljer etter poleringen. Som det siste du gjør før du starter coating, bør du alltid benytte en IPA/ Wipedown, som f.eks. « Paint Prepare » fra SONAX.

Deretter må du bestemme deg for hva slag coating du ønsker.IPO Ultimate Coat er rask og forholdsvis «idiotsikker» legge. Den vil ikke gi samme hardhet eller holdbarhet som Xeratec, men faren for å få «penselstrøk» etter påføringen er minimal.

Vi har hørt i flere år at coating er ikke noe man kan legge selv, og at dette kun må legges av profesjonelle. Dette er ikke helt sant (lenger). IPO Ultimate Coat gir en fullverdig keramisk beskyttelse som gir inntil 2 år beskyttelse. Den er lett å legge fordi den «strekker» seg ut, uten å tørke for fort. Slik unngår du disse rennene som er den største brukerfeilen når det gjelder coating. Er du usikker på deg selv, er det IPO ultimate coat du skal prøve første gangen, så kan du helle avansere neste gang.

Kontakt

Postadresse: Postboks 9168 Grønland, 0134 Oslo Besøksadresse: Pløens gate 2 B E-post: [email protected] Org.nr.: 961 353 521

Følg oss

Siste artikler

COPYRIGHT © BLIKK AS ANSVARLIG REDAKTØR: Erna Bøyum DAGLIG LEDER: Julie Sverdrup-Thygeson