Gafas De Sol Mujer Prada Pr 25rs Kino 1ab0a7 Svart Grå Gradient Solbrillerbyen Elgris billig salg footaction billig billig billige siste samlingene GURAYXjx

MOHGH5kT16
Gafas De Sol Mujer Prada Pr 25rs Kino 1ab0a7 Svart Grå Gradient Solbriller-byen El-gris billig salg footaction billig billig billige siste samlingene GURAYXjx

gafas de sol mujer Prada PR 25RS CINEMA' 1AB0A7 BLACK GREY GRADIENTEstas gafas PR 25RS CINEMA' 1AB0A7 BLACK GREY GRADIENT Talla 55/21 140 de la marca Prada podrás comprarlo con un gran descuento, a un precio inigualable.Caracteríticas del producto: Género:Mujer,Material:Pasta,Colección:CATWALK (PR),Color fabricante:1AB0A7.

Gafas De Sol Mujer Prada Pr 25rs Kino 1ab0a7 Svart Grå Gradient Solbriller-byen El-gris billig salg footaction billig billig billige siste samlingene GURAYXjx Gafas De Sol Mujer Prada Pr 25rs Kino 1ab0a7 Svart Grå Gradient Solbriller-byen El-gris billig salg footaction billig billig billige siste samlingene GURAYXjx Gafas De Sol Mujer Prada Pr 25rs Kino 1ab0a7 Svart Grå Gradient Solbriller-byen El-gris billig salg footaction billig billig billige siste samlingene GURAYXjx
Michael Kull 5 Lomme gratis frakt fasjonable JWi5zRs
3747v Rayban Briller Rammer Unisex Sort 47 Amazon Elhvitt for salg målgang r1SCE6
font
gratis frakt footlocker Guidi Oxford Sko Neger Farfetch El Neger kjøpesenter fra Kina utløp den billigste salg online cJbzOiiI
Familien Første Milano Pantalones Piratas rabatt med paypal rabatt real salg utforske utløp billig autentisk 9TUBO
Presse Presse
Partiorganisasjonen Partiorganisasjonen
Nyheter Nyheter
Internweb Internweb
Skjønner!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre leseropplevelse. Mer info

Kiton Skjerf Med Floral Print Rødrød Farfetch salg shop tilbud ekstremt billig online billige salg avtaler mote stil Dia22cr
blogg.no » 0vo2994sb Moten Solbriller Kvinners Topp Opal Grå / Grå Gjennomsiktig 57 Amazon Elwhite billigste pris online billig nyte rabatt kjøpet YwyP8nPb5
» Blogg » Flerspråklige barn i barnehagen

Flerspråklige barn i barnehagen

"Skriv en bloggpost der du reflekterer over hva slags aktiviteter og arbeidsmåter du kan bruke for å stimulere språkutviklinga til flerspråklige barn på en systematisk måte i barnehagehverdagen".

(Bilde er hentet fra forskningsradet.no)

I alle barnehagene jeg har vært i, både innen jobb og i praksis, har det vært flerspråklige barn. Det er utrolig spennende, og det er gøy å se hvordan språket deres utvikler seg etterhvert som tiden går. Som førskolelærer har jeg et stort ansvar når det gjelder flerspråklige barn - jeg vil gi dem et godt utgangspunkt for at de skal tilegne seg godt norsk og få et bredt ordforråd.

Det er vanskelig å definere hva som er barnets morsmål. Hva om du lærer 3 språk fra fødselen av, hva er da ditt morsmål? Er det det språket du lærer fra fødselen av? Hvilket språk identifiserer du deg med? Hvilket land er du fra, er det det som regnes for morsmålet? Hvilket språk snakker du mest? Det er ikke enkelt å definere hva som er morsmålet ditt, og etter å ha lest boken "Lær meg norsk før skolestart" av Margareth Sandvik og Marit Spurkland ble jeg egentlig ikke så mye klokere da det var så mange faktorer som spiller inn når det er snakk om hvilket språk som er morsmålet.Men det ser ut som at Sandvik og Spurkland (2012) støtter seg på definisjonen som sier at hvis barnet snakker to eller flere språk fra fødselen, så er morsmålet deres tospråklig eller flerspråklig.

Det er mye å tenke på når det gjelder flerspråklige barn.. Hva er førstespråk? Andrespråk? Minoritetsspråk? Majoritetspråk? Suksessivt tospråklige? Simultan tospråklighet? Subtraktiv tospråklighet?Dette er spørsmål jeg mener en førskolelærer bør ha kunnskaper om.

Førstespråket er altså det språket du først tilegner deg og andrespråket blir jo da det språket du lærer deg etter førstespråket.Andrespråket blir, sannsynligvis, majoritetsspråket, som er det språket som snakkes i storsamfunnet. Altså norsk i vårt tilfelle. Da blir jo dermed førstespråket minoritetsspråket.Når barna skal tilegne seg norsk er det foregår det på ulike måter, og det er da mange faktorer som spiller inn her. Når flyttet barnet til Norge? Når startet barnet i barnehagen? Er morsmålet godt utviklet? Er barnet flerspråklig?

Noen barn har allerede utviklet et morsmål de lærer andrespråket, da er barnet suksessivt tospråklige. Andre barn er simultant tospråklige, som vil si at barnet møter begge språkene samtidig. Det kan ofte skyldes at barnet har foreldre med to forskjellige morsmål, for eksempel en med majoritetsspråket og en med minoritetsspråket.Subtraktiv tospråklighet kan også oppstå, det vil si at andrespråket barnet tilegner seg går på bekostning av morsmålet (Sandvik, Spurkland:2012:44).

Som førskolelærer har jeg et stort ansvar - og et av ansvarsområdene ligger på å stimulere språkutviklingen av flerspråklige barn i barnehagen. Det er mange ulike aktiviteter og arbeidsområdet en kan bruke, og jeg vil her reflektere litt rundt det nå. Dette er eksempler jeg har vært med på selv både i praksis og i jobb.

En viktig del av arbeidet med flerspråklige og språkutvikling tenker jeg er å bli godt kjent med barnet. Hva liker barnet å gjøre? Bygg videre på noe barnet er kjent med og liker, det vil gjerne gjøre språkutviklingen litt lettere. Og ikke minst; la barnet bli trygg på deg. Men det er jo helt klart en vesentlig del av det å arbeide i barnehagen.

- Camilla

-

Hverdagssamtalen:

Logg inn / Registrer deg

dager

timer

Keramisk Coating har eksistert i noe tid, men har i det siste blitt mer og mer populært ikke bare blantoss «vanlige folk» som vil ha enkelt vedlikehold, men også hos detailere og entusiaster som ønsker lanvarig glans og vannavvisende effekt. Det går under flere navn som flytende glass, nano-glass, nano-coating, kvarts ellerkun coating.

I hovedsak er det 2 typer keramisk coating: 1) Kvarts Silan og 2) Silisiumdioksyd. Den førstnevnte er dyrere fordi produksjonsprosessen er mer omfattende, men gir en meget holdbar og ekstra glansfull beskyttelse. Den sistnevnte er mindre holdbar og derfor mindre kostbar enn kvarts silan coating. Den sistnevnte er også lettere å legge, uten at man får «penselstrøk», så her forkaster ikke det ene det andre umiddelbart. (Kommer tilbake til dette).

Når coatingkommer i kontakt med lakk, vil det danne seg en hardt, slitesterk og semi-permanent hinneover klarlakken.Mange av disse produktene, for eksempel Pierre Hardfør Sandalia samlinger billig pris kjøpe billig beste eksklusiv billig lav frakt 7rv4EQT2F
, er laget for å bli brukt på en rekke overflater som lakk, glass og felg. Mens andre lages med forskjellig hardhet tilpasset underlaget som f.eks. Bangastic Menn Langermet Skjorte I Svart Ernest butikken for salg klaring salg utløp Manchester billig rabatt autentisk dNC9jsaIl
som har spesialtilpasset coating for lakk, en annen for felger og en spesialtilpasset plastdetaljer.

Når man skal legge coating, starter det alltid med grundig forarbeide og forberedelse av de overflater man skal legge coating på. Du må sørge for at overflaten er 100% fri for smuss, uten swirls eller riper og at det ikke ligger igjen oljer etter poleringen. Som det siste du gjør før du starter coating, bør du alltid benytte en IPA/ Wipedown, som f.eks. « Paint Prepare » fra SONAX.

Deretter må du bestemme deg for hva slag coating du ønsker.IPO Ultimate Coat er rask og forholdsvis «idiotsikker» legge. Den vil ikke gi samme hardhet eller holdbarhet som Xeratec, men faren for å få «penselstrøk» etter påføringen er minimal.

Vi har hørt i flere år at coating er ikke noe man kan legge selv, og at dette kun må legges av profesjonelle. Dette er ikke helt sant (lenger). IPO Ultimate Coat gir en fullverdig keramisk beskyttelse som gir inntil 2 år beskyttelse. Den er lett å legge fordi den «strekker» seg ut, uten å tørke for fort. Slik unngår du disse rennene som er den største brukerfeilen når det gjelder coating. Er du usikker på deg selv, er det IPO ultimate coat du skal prøve første gangen, så kan du helle avansere neste gang.

Kontakt

Postadresse: Postboks 9168 Grønland, 0134 Oslo Besøksadresse: Pløens gate 2 B E-post: [email protected] Org.nr.: 961 353 521

Følg oss

Siste artikler

COPYRIGHT © BLIKK AS ANSVARLIG REDAKTØR: Erna Bøyum DAGLIG LEDER: Julie Sverdrup-Thygeson