salg nettbutikk klaring nyeste Gregster Sport Mens T Shirt Sykling Amazon Elgrå Våren / Sommeren salg den billigste salg limited edition 2B5y6jbMMV

Oqi9ZbBD4w
salg nettbutikk klaring nyeste Gregster Sport Mens T? Shirt Sykling Amazon El-grå Våren / Sommeren salg den billigste salg limited edition 2B5y6jbMMV

produktdetaljer

farge:
grå
materiale:
polyester
sesong:
Spring / Summer
størrelse:
l [40-42]
m [38]
s [36]
xl [44]
XXL [46-48]

Gregster Camiseta Deportiva para Hombre �?Camiseta CiclismoCamiseta de ciclismo de ligero material Función: 100% poliéster. Transpirable, feuchtigkeitstransportierend y de rápido secado. Estrecho cuello alzado con cremallera bloqueable y garaje, para evitar irritación debajo de la barbilla. trasera más larga con bolsillo & dobladillo con revestimiento antideslizante Insertos reflectantes en las mangas para mejor visibilidad en el transporte por carretera. mangas con Agujero para el pulgar para uso agradables propiedades. Plana flatlock costuras reducir la fricción y así evitar irritaciones. sin molestos etiqueta en el cuello.

rabatt nettsteder Diorama3n Den 9 Christian Dior Solbriller Kvinner Sort Grå 55grå Amazon salg nettbutikk billig salg butikken utløp orden Mi3qzgFWO2
utløp beste engros Trekker Hirse Ii Strekkbukse Bukse Mens Man Asfalt Xl Størrelse størrelse Produsent 44 billige priser pålitelig rabatt ebay sneakernews online cVBK6Ng
Gigi Capri Modell Tonga Blå Farfetch Elsorte Rette Jeans kjøpe billig nyeste RxxqXMq
nyeste billig pris Elsker Moschino Tskjorte Med Logo Print Hvit Farfetch butikk billig 2014 unisex CFIzK5
Chinese Metriske ekstremt for salg AGWtz
Politikk Politikk
Partiorganisasjonen Partiorganisasjonen
Gi en gave Gi en gave
Internweb Internweb
klaring god selger Geox Mocasín nye og mote 28T6Fk

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre leseropplevelse. Mer info

Vero Vmyoyo Jrs Mote Bukser Bukser For Kvinner Grå mørk Grå Melange Detalj Faststoff 38 produsent Størrelse Medium Tilfeldig Svart Amazon klaring online ebay Aberdeen beste sted YpxsmJ2JUZ
klaring populær Tom Skredder Skjorte Bluse Flora Kvinner Langermet Skjorte Blå royal Navy Blå 34 produsent Størrelse Xsmall Amazon Elblue Spring / Summer wiki billig online billig salg bestselger billig geniue forhandler ekte xeUYTMEuf
» camomama » Blogg » Flerspråklige barn i barnehagen

Flerspråklige barn i barnehagen

"Skriv en bloggpost der du reflekterer over hva slags aktiviteter og arbeidsmåter du kan bruke for å stimulere språkutviklinga til flerspråklige barn på en systematisk måte i barnehagehverdagen".

(Bilde er hentet fra forskningsradet.no)

I alle barnehagene jeg har vært i, både innen jobb og i praksis, har det vært flerspråklige barn. Det er utrolig spennende, og det er gøy å se hvordan språket deres utvikler seg etterhvert som tiden går. Som førskolelærer har jeg et stort ansvar når det gjelder flerspråklige barn - jeg vil gi dem et godt utgangspunkt for at de skal tilegne seg godt norsk og få et bredt ordforråd.

Det er vanskelig å definere hva som er barnets morsmål. Hva om du lærer 3 språk fra fødselen av, hva er da ditt morsmål? Er det det språket du lærer fra fødselen av? Hvilket språk identifiserer du deg med? Hvilket land er du fra, er det det som regnes for morsmålet? Hvilket språk snakker du mest? Det er ikke enkelt å definere hva som er morsmålet ditt, og etter å ha lest boken "Lær meg norsk før skolestart" av Margareth Sandvik og Marit Spurkland ble jeg egentlig ikke så mye klokere da det var så mange faktorer som spiller inn når det er snakk om hvilket språk som er morsmålet.Men det ser ut som at Sandvik og Spurkland (2012) støtter seg på definisjonen som sier at hvis barnet snakker to eller flere språk fra fødselen, så er morsmålet deres tospråklig eller flerspråklig.

Det er mye å tenke på når det gjelder flerspråklige barn.. Hva er førstespråk? Andrespråk? Minoritetsspråk? Majoritetspråk? Suksessivt tospråklige? Simultan tospråklighet? Subtraktiv tospråklighet?Dette er spørsmål jeg mener en førskolelærer bør ha kunnskaper om.

Førstespråket er altså det språket du først tilegner deg og andrespråket blir jo da det språket du lærer deg etter førstespråket.Andrespråket blir, sannsynligvis, majoritetsspråket, som er det språket som snakkes i storsamfunnet. Altså norsk i vårt tilfelle. Da blir jo dermed førstespråket minoritetsspråket.Når barna skal tilegne seg norsk er det foregår det på ulike måter, og det er da mange faktorer som spiller inn her. Når flyttet barnet til Norge? Når startet barnet i barnehagen? Er morsmålet godt utviklet? Er barnet flerspråklig?

Noen barn har allerede utviklet et morsmål de lærer andrespråket, da er barnet suksessivt tospråklige. Andre barn er simultant tospråklige, som vil si at barnet møter begge språkene samtidig. Det kan ofte skyldes at barnet har foreldre med to forskjellige morsmål, for eksempel en med majoritetsspråket og en med minoritetsspråket.Subtraktiv tospråklighet kan også oppstå, det vil si at andrespråket barnet tilegner seg går på bekostning av morsmålet (Sandvik, Spurkland:2012:44).

Som førskolelærer har jeg et stort ansvar - og et av ansvarsområdene ligger på å stimulere språkutviklingen av flerspråklige barn i barnehagen. Det er mange ulike aktiviteter og arbeidsområdet en kan bruke, og jeg vil her reflektere litt rundt det nå. Dette er eksempler jeg har vært med på selv både i praksis og i jobb.

En viktig del av arbeidet med flerspråklige og språkutvikling tenker jeg er å bli godt kjent med barnet. Hva liker barnet å gjøre? Bygg videre på noe barnet er kjent med og liker, det vil gjerne gjøre språkutviklingen litt lettere. Og ikke minst; la barnet bli trygg på deg. Men det er jo helt klart en vesentlig del av det å arbeide i barnehagen.

- Camilla

-

Hverdagssamtalen:

Logg inn / Registrer deg

dager

timer

Keramisk Coating har eksistert i noe tid, men har i det siste blitt mer og mer populært ikke bare blantoss «vanlige folk» som vil ha enkelt vedlikehold, men også hos detailere og entusiaster som ønsker lanvarig glans og vannavvisende effekt. Det går under flere navn som flytende glass, nano-glass, nano-coating, kvarts ellerkun coating.

I hovedsak er det 2 typer keramisk coating: 1) Kvarts Silan og 2) Silisiumdioksyd. Den førstnevnte er dyrere fordi produksjonsprosessen er mer omfattende, men gir en meget holdbar og ekstra glansfull beskyttelse. Den sistnevnte er mindre holdbar og derfor mindre kostbar enn kvarts silan coating. Den sistnevnte er også lettere å legge, uten at man får «penselstrøk», så her forkaster ikke det ene det andre umiddelbart. (Kommer tilbake til dette).

Når coatingkommer i kontakt med lakk, vil det danne seg en hardt, slitesterk og semi-permanent hinneover klarlakken.Mange av disse produktene, for eksempel IPO Ultimate Coat , er laget for å bli brukt på en rekke overflater som lakk, glass og felg. Mens andre lages med forskjellig hardhet tilpasset underlaget som f.eks. Xeratec Ceramic LongLife Coating som har spesialtilpasset coating for lakk, en annen for felger og en spesialtilpasset plastdetaljer.

Når man skal legge coating, starter det alltid med grundig forarbeide og forberedelse av de overflater man skal legge coating på. Du må sørge for at overflaten er 100% fri for smuss, uten swirls eller riper og at det ikke ligger igjen oljer etter poleringen. Som det siste du gjør før du starter coating, bør du alltid benytte en IPA/ Wipedown, som f.eks. « salg laveste prisen geniue forhandler Autentisk Stil Mujeres Camiseta Urbane Overflate Fjær I Verde billig salg pålitelig VzPNV
» fra SONAX.

Deretter må du bestemme deg for hva slag coating du ønsker.IPO Ultimate Coat er rask og forholdsvis «idiotsikker» legge. Den vil ikke gi samme hardhet eller holdbarhet som Xeratec, men faren for å få «penselstrøk» etter påføringen er minimal.

Vi har hørt i flere år at coating er ikke noe man kan legge selv, og at dette kun må legges av profesjonelle. Dette er ikke helt sant (lenger). IPO Ultimate Coat gir en fullverdig keramisk beskyttelse som gir inntil 2 år beskyttelse. Den er lett å legge fordi den «strekker» seg ut, uten å tørke for fort. Slik unngår du disse rennene som er den største brukerfeilen når det gjelder coating. Er du usikker på deg selv, er det IPO ultimate coat du skal prøve første gangen, så kan du helle avansere neste gang.

Kontakt

Postadresse: Postboks 9168 Grønland, 0134 Oslo Besøksadresse: Pløens gate 2 B E-post: [email protected] Org.nr.: 961 353 521

Følg oss

Siste artikler

COPYRIGHT © BLIKK AS ANSVARLIG REDAKTØR: Erna Bøyum DAGLIG LEDER: Julie Sverdrup-Thygeson